Gladan

Jobbat i Gladan och Duvan idag som är två barnliftar. Det var riktigt roligt men har rätt många bulor i huvudet nu efter alla knappliftar och medbringare som jag har fått på mig. Man springer mellan liftarna och glömmer bort att dem rör på sig och sen får man en lift i huvudet.

Barnen är så söta och man blir helt imponerad över hur vissa lyckas stå upp i liften. Dem kan ställa sig åt helt fel håll, med skidorna korsade och man tänker att det här kommer aldrig gå, men sen kollar man upp i backen och dem åker i liften som om ingenting hade hänt. Inga bekymmer!

Det är så kallt här. Självklart hade jag förstått innan att det skulle vara kallt men det är svårt att föreställa sig den här kylan. Igår frös vi så mycket så vi drack varmvatten, och tyckte att det var gott. Då fryser man!

Idag när vi hade slutat jobba gick vi och kollade på premiären av skishowen som skidlärarna håller i. Lite roligare att se den i år när man vet vilka dem flesta är. Dem åkte i kombinationer och gjorde olika hopp som jag inte kan förstå hur man klarar av. Men jag har några månader på mig att öva nu!

Imorgon kommer familjen och snart är det julafton!!

Lifthängning

Har haft lifthängning idag och jäklar vilket tungt jobb det är. För er som inte vet vad det är så innebär det att man hänger upp alla ankarliftarna på vajern så man kan öppna liften snart. Varje ankare med medbringare och arm väger ungefär 30 kilo och så skall man skruva ihop dem ute med tumvantar i arton graders kyla. Det är verkligen inte lätt jobb! Men jag jobbade med roliga människor så det blev en bra dag ändå!

Snart är det jualfton och snart kommer mamma, pappa och min lillebror hit! Längtar! Det är inte så mycket julstämning i vår stuga än. Har en adventsljusstake i fönstret som inte fungerar, det är väl ungefär det som finns. Men nu skall jag gå och värma lite glögg och titta på Anna Ankas jul och få lite julstämning. Ha det så bra!

Trött.

Hemma från en rolig utekväll på hc. Dags att sova och imorgon blir det jobb i knappliften igen. Hoppas på lite varmare grader och lite mindre snöstorm.

Kaaaaallt!!!

Jag fryser så det är något sjukt. Har jobbat i en knapplift från 8 till 2 och det har varit konstant snöstorm och tjugo minusgrader. Nästan inga människor som åkte heller för att det var så kallt så jag och den andra liftvärden har stått och hoppat och haft gympapass i backen för att försöka hålla värmen. Men det känns ändå bra, för så mycket värre kan det ju inte bli. Några minusgrader till kanske men snart är det värsta över och man får se fram emot dem dagarna när man kan stå och sola i backen!

Har haft en låt på hjärnan hela dagen som spelas hela tiden här hemma av en av våra rumskompisar.



Hoffmaestro "Young dad"


Dem var på hc för några veckor sen men vi hade inte kommit upp till sälen då, får hoppas på att dem kommer hit igen.


...

Händer inte så mycket just nu, sitter i vardagsrummet och kollar på tv och lyssnar på musik. Väntar på att Julia skall sluta jobba och sen skall vi gå ner till ski lodgen och dricka varm choklad!

Små barn

Det var så roligt att jobba i knappliften idag och man fick träffa så många små söta barn! Eller dem flesta är söta i alla fall. Sen får man också såna barn som lägger armarna i kors och skriker att dem kan själv när man försöker hjälpa dem med liften. Det kan ju vara gulligt en gång men när de missar tio liftar och det börjar bli kö blir det lite jobbigt.

Nyss hemkommen från en personal kick off på experium där vi fick se en superbra föreläsning av Olof Röhlander som handlade om mental styrka. Riktigt bra och inspirerande!

Imorgon är jag ledig så då skall vi ut och åka i backen!

Liftutbildning

Idag har jag haft liftutbildning hela dagen igen, och det känns som att man börjar kunna de flesta knapparna och växlarna och sånt nu. Jag jobbar i Express 303 i Lindvallen hela säsongen, ifall någon känner för att komma och hälsa på mig! :P Idag har jag lyckats med att både nästan trilla av en skoter och klättra högst upp i stolsliften för att byta någonting som var trasigt, trots min höjdskräck.

Det bärjar bli lite roligare här i Sälen nu när allt kommer igång. Första veckan hände det ingenting men nu börjar man lära känna sin liftgrupp och andra människor, stugorna börjar fyllas med turister och man får jobba lite mer och i helgen var vi på hc. Dålig musik, men det var skoj ändå! Det går en såkallad HC-buss dit varje helg och man kan ju tro att det bara skall vara griniga busschaufförer som kör dem och klagar på allt, men inte den här busschauffören. I söndags när vi skulle åka till kickoffen och klev in i bussen satt han med peruk på huvudet och sen var det allsång hela vägen dit.

Imorgon jobbar jag min första dag i en knapplift. Berättar imorgon hur det gick! :)

Tack för mig... jaha.

Vilken kväll! Vi började kvällen på högis för några av oss ville se nåt hårdrocksband som jag aldrig hört talas om. Dem var helt värdelösa enligt mig men jag kanske inte "förstår mig på" sån musik. Haha! Sen gick vi över till hc för att se på Björn Rosenström. När vi kommer innanför dörrarna hör vi "tack för mig, ha en bra kväll!" Jaha. Sen mötte jag en från min lift som skulle förklara för mig hur underbart bra Björn Rosenström var. Tack, nu kändes det mycket bättre.

Haha! Nä, men det blev en rolig kväll ändå, hoppas på en ännu bättre ikväll.

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i bloggen efter en veckas uppehåll. Man har börjat känna sig lite mer hemma nu och komma in i sälenlivet. Igårkväll anlände dem som vi skall dela stugan med, två från skidskolan. Inte hunnit träffa dem så mycket än men det blir säkert bra. Igår blev det även utgång till hc för första gången. Köpte mitt hc-kort så nu har jag inträde där under hela säsongen. Ikväll är det Björn Rosenström på hc och imorgon är det personal kick off. Det är fullt upp!

Framme i Sälen

Nu är vi framme i Sälen och har bott in oss i stugan. Åkte första åket med snowboarden idag. Det kändes lite ovant men det var roligt! Skall till ica nu och handla lite mat. Imorgon börjar utbildningarna. Väntar fortfarande på att få veta vilka vi skall bo med. Rummen är bebodda men det är inga där...

Last dance

Idag var det sista danslektionen med våra underbara danstjejer. Dem dansade som aldrig förr och både jag och Julia blev lite tårögda när lektionen var slut. Kommer sakna danslektionerna och Träningshus1 men vi kommer såklart tillbaka nästa år när vi är hemma igen. Då drar vi ihop en tävlingsgrupp, gör en massa grymma danser och åker och tävlar! :P


New moon i the voice

En hemlig skådespelare från New moon är gäst i vakna med the voice på fredag. Dem har pratat mycket om det på radion men vägrar avslöja vem det är. Vem kan det vara?

  


RSS 2.0