Jean Francois Pignon

Globen i fredags var helt underbart med många vackar hästar. Och jag är såå imponerad av Jean Francois Pignon. Han utövar horsemanship och jag såg honom i en show för två år sedan och nu i globen höll han en master clinic i en timme. Det var så häftigt! Han fick in en 5-årig ridskolehäst i manegen som han aldrig träffat förut och arbetade med den i en timme. I början var hästen stressad och brydde sig mycket om allt omkring. Men efter en timme kunde han ta bort grimskaftet och få hästen att följa och lyssna på honom.

Det är verkligen helt otroligt hur en människa kan ha ett sånt band till en häst och få den att lita på en. Tänk om man hade den gåvan!




Globen horse show

På fredag blir det globen horse show hela dagen. Titta på fina hästar från tidig morgon till sena kvällen, kan det bli bättre? :)


New moon!!

Åh! Jag är så lycklig! New Moon var så bra! Den var helt underbar och allt var bara så bra, finner inga ord. Måste nog läsa alla böckerna igen och bara drömma mig bort...


Sälen

Om två veckor åker vi! :)



Min bebis Tyra i tandådalen förra året.


New moon

Sitter och lyssnar på soundtracket på new moon och taggar inför att det förhoppningsvis blir new moon på bio imorgon! Tycker det är så coolt att Lykke Li sjunger i filmen. Och låten är riktigt bra! 

 


Världens bästa

Tack tjejer för en underbart rolig kväll! Det blev en superkul middag med många skratt och mycket nostalgiprat om gamla minnen och lärare från grundskolan. Har känt er sen lekis, vi har alltså varit kompisar i tretton år! Ni betyder så mycket!!

Det var jag som kasta

Haha! Så roligt! Dem flesta har nog sett eller hört talas om youtube-videon skogsturken. Nu träder killen som kastade fram och erkänner. Aftonbladets webbtv har sökt efter honom och gjort en intervju med honom och med han som filmade. Vem var det, vem var det som kasta?


Vilken dag!

Jobbade i skolan mellan åtta och halv fem idag och sen var det snabbt iväg till danssalen för lektion halv sex till halv sju. Dansen gick jättebra men det märktes att jag jobbat hela dagen. Jag var inte direkt trött, snarare övertrött. Mitt i lektionen fick jag och Julia världens skrattanfall åt något steg i vår koreografi och som alla vet är det omöjligt att sluta skratta när man väl har börjat. Det slutade med att Julia fick gå ut och andas ett tag. Som tur är har tjejerna dansat för oss i några år så de känner oss och vet hur vi kan vara. :)

Dagen går så mycket fortare när man har något att se fram emot. Idag har jag sett fram emot dansen hela dagen och på fredag är det tjejmiddag med tjejerna från nian. Det skall bli jätteroligt! Vissa har jag inte träffat sen vi slutade nian för tre år sedan. Så det ser jag fram emot nu, och stallet imorgon såklart!


The Cove - havets hemlighet

Såg på nyheterna där dem visade från en ny dokumentär om delfiner. Jag blev så upprörd och har gått och tänkt på det sedan dess. Den handlar om delfinhandeln och hur den går till. Dem fångar in delfiner, och köpare från djurparker och liknande kommer för att titta på dem och välja vilka dem vill ha. De som inte blir sålda stänger man in i som en lagun och sen dödar dem allihop genom att sticka en harpun igenom dem. Vattnet blev helt rött! Det var så fruktansvärt att se!

Dem sade att anledningen till att dem dödar de som inte blir sålda är för att delfinerna är ett hinder för fisket. I dokumentären jämförde dem det med att det är som att skylla skogsförstöringen på hackspettarna. Det är så korkat och jag tror att dem vet det men vill bara har något att skylla på.

Dolumentären är filmad med dolda kameror och det var ett riskfyllt arbete för dokumentärfilmarna. Den japanska maffian är inblandad i försäljningen av delfinerna och de tjänar mycket pengar på det och vill inte att sanningen skall komma fram.

Man känner sig så maktlös när man ser sånt här och annan djurmisshandel. Vi måste bry oss mer!


Vad betyder fett egentligen?

Hört idag på jobbet bland barnen:

- Åh, den här låten är fett bra! Dem här skorna är fett snygga!

En liten kille vände sig till mig och viskade:
- Vad betyder fett egentligen?

Men innan jag hann svara kom han på sig själv:
- Jaa, det är väl sånt där man har i stekpannan när man lagar mat?

Så söta!

Värt att tänka på...

Bara du själv kan ändra på dina tankar, men med andras hjälp kan du nå så mycket längre.


...

Hemma från en snabb shoppingtur och jag märkte när jag kom hem och tittade ner i påsarna att allt jag köpt var svart. Men svart är ju snyggt och funkar alltid bäst!




Väst med nitar, Lindex, 100 kr på rean.



Lacktights, Gina tricot, 149 kr.



Kuvertväska, Gina tricot, 149 kr.



Hämtade även upp lite pocketböcker som jag beställt från Adlibris. Dem har fraktfritt och hade jättemycket rea på sina pocketböcker. Jag lyckades skrapa ihop så jag fick sju stycken böcker för 118 kronor vilket jag tycker var ett väldigt bra fynd! Har ingen aning om böckerna är bra eller så men billigt var det! :)


work, work

Har varit och jobbat nu på förmiddagen. Dem ringde imorse från en skola och behövde vikarier till en sjundeklass och en åttondeklass. Har aldrig haft så stora klasser men eftersom dem ringde imorse och jag var tvungen att skynda mig ner så fort som möjligt så hann jag inte tänka så mycket eller bli nervös. Men det gick bra! Träffade även en gammal klasskompis som jobbar i den skolan så det var roligt :) I eftermiddag blir det förhoppningsvis shopping med mamma.

Humor

I söndags var det farsdag och pappa fick (inte helt oväntat) Robert Gustafssons nya dvd. Vi kollade på den samma kväll och jag bara älskar klippet från idrottsgalan med Björn Gustafsson. Det är så roligt!




Sälen!!

Idag är det exakt en månad kvar tills jag åker upp til Sälen för att jobba! Längtar! :)


Spooky

När jag var i stallet förra veckan och skulle ta in hästarna så var det jättemörkt ute, man såg absolut ingenting och helt plötsligt började det låta från skogen bakom stallet. Det var något som skrek, som en katt eller en fågel eller något men man föreställer sig ju alltid det värsta. Att det skulle stå någon sjuk person i skogen och misshandla en katt. Slängde mig in i bilen och åkte hem så fort som möjligt.

Idag när jag skulle ta in hästarna, var det lika mörkt ute, om inte mörkare, och även idag hände en konstig sak. När vi skulle åka hem satte vi oss i bilen och pappa tappade sin mobil på golvet. När han böjde sig ner för att ta upp mobilen får han upp en annan telefon. En gammal använd hemtelefon som vi aldrig har sett förut. Var kom den ifrån? Är det någon som försöker säga oss något? Lite läskigt... Spooky!

Dansen

Kommer sakna dansen så otroligt mycket när jag är i Sälen. Tjejerna var så duktiga idag och koreografierna börjar bli klara. Så tråkigt att vi inte är hemma på uppvisningen... Men men, vi slutar abslout inte med dansen på Träningshus1! När vi kommer tillbaka i vår drar vi igång en tävlingsgrupp och kör dans flera dagar i veckan! Det blir roligt!

Människor alltså

Vad är det för fel på vissa människor. Såg på programmet om Ullared och vissa börjar man ju fundera vilken planet dem kommer ifrån egentligen. Någon som såg programmet? Favoriterna var ju helt klart damerna i sina bästa år från Göteborg. Haha, den energin skulle man vilja ha när man blir äldre, och även nu ibland faktiskt. Och makeupartisten var så otroooligt cool. Min nya idol! (Inte seriös). Nej, men det är roligt att se på såna program och se vad det är för människor som bor i skogarna i Sverige.

Åkte ner till danssalen och gjorde lite ny koreografi till på onsdag. Var på världens danshumör när jag åkte dit och jag var kreativ i ungefär en halvtimme, sen blev jag trött och åkte hem. Haha, blir nog en till sväng dit imorgon igen!

Ullared

Åh ikväll klockan 8 på kanal 5 har programmet om Ullared premiär. Kommer säkert bli jätteroligt! Har aldrig varit där men folk verkar vara så hysteriska och sånt kan ju vara roligt att se på:)

RSS 2.0