...

Kom nyss hem från stallet och det var ingen vit häst jag mötte där, det var någon slags smutsgrå stor tuss som stod i hagen. Haha! Men några borsttag senare så var han ren. Firade också Julia idag som fyllde 19 igår. Vi bakade en stor prinsesstårta med hjärtan i grädden och en massa andra överraskningar. :) Imorgon blir det nog utgång verkar det som. :)

Sälen - Lindvallen

Fick ännu ett brev från Sälen idag och det börjar kännas mer och mer på riktigt nu. Jag skall verkligen jobba en hel säsong i Lindvallen! Känns som en dröm! Fortsätter fylla på packlistan med saker som måste med, förstår inte hur jag skall få plats med allt, men det blir jobbigt om man glömmer något, det är ju en bit hem. :)

Fick även reda på när vi skall börja arbeta och det datumet innebär att jag missar dansuppvisningen här hemma. Tråkigt såklart men det är inte så mycket att göra åt det. Har möte om dansen på söndag så får se om det går att flytta på det eller något men annars är det som det är. Vill inte stressa upp mig över något som ändå inte går att ändra på.

Men ser så mycket fram emot Sälen så det känns kul att ha ett datum att räkna ner till och veta att det äntligen händer. Nu är det på riktigt!! :)

MJ

Åh vilken underbar film! Älskar Michael Jackson och all hans musik och han inspirerar så otroligt mycket. Så fort han hade något som han ville förbättra med showen påpekade han det men avslutade alltid med att säga "said with love" för att visa att han bara vill att det skall bli så bra som möjligt. Han var verkligen tacksam mot alla sina fans och dem som gjorde allt möjligt. En stor inspiration för många människor, inklusive mig. Satt med ett stort leende på läpparna under hela filmen, och en tår trillade ned för kinden när han sjöng Man in the mirror. Love!

This is it!

Idag blir det Michael Jackson på bio. Berättar om filmen när jag kommer hem. :)


Tandläkaren

Uuh, jag ryser bara av ordet. Var där idag och jag hatar att gå till tandläkaren. Tog ut min tandställning för tre år sedan och jag förknippar bara tandläkaren med smärta och ännu mer smärta... och sen till slut fina tänder :) Idag var det bara kontroll, tog bara några minuter och jag skall inte tillbka förrän om två år. När man hade tandställning var man där en gång i månaden och klippte och fixade i allt skrot som man hade i munnen. Jag tycker verkligen synd om dem som har tandställning, jag kommer ihåg att jag åt ipren i en vecka när jag fick den för det gjorde så ont, men man får försöka stå ut och tänka på vilket fint leende man får sen!

Stressade människor...

Har precis kommit hem från träningen och innan dess var jag och sprang på stan hela dagen. Letade efter mina skor som jag har velat ha ett tag nu men dem var slut i min storlek i hela stan. Jag sprang mellan fyra affärer i två timmar men till slut gav jag upp och köpte ett par i storlek 39 istället och en tjock sula så nu passar dem bra. Har man väl sett ett par skor måste man ju ha dem!

Folk som är stressade gör oftast så mycket roliga saker och mest stressade brukar folk vara vid övergångsställen. Typ såna som trycker hundra gånger på knappen och tror att det skall bli grönt fortare då. Men det roligaste var idag när jag stod vid ett jättefullt övergångsställe och så kommer det en ny person dit och trycker på knappen. Som om ingen av oss 40 personer som står där redan har tänkt på det, att man måste trycka på knappen för att det skall bli grönt. Ja, ibland är det roligt med stressade människor, men man är säkert minst likadan när man själv är stressad.

 


Michael Jacksons hårstrån till salu

Läste i Klick att tolv hårstrån från Michael Jackson hade sålts i London för tusen kronor styck. Först tänkte jag, att gick det inte rykten om att MJ hade peruk men sen läste jag vidare och det visade sig att säljaren har haft dem här hårstråna sedan 1984 och nu bestämt sig för att sälja dem. Nog för att jag är ett Michael Jackson fan men är inte det här lite väl? Skulle man rama in dem då och ha dem på väggen? Och vem skulle tro en om man sade att man hade hårstrån från Michael Jackson i en ram på väggen i sitt rum? Lite mysko.


Låten!

Som svar på mitt förra inlägg. Här är låten som jag letade efter. Det är Cleopatras låt "Coming at ya". Tack till dig som hittade den :)


Vilken är låten?

Julia har precis gått hem och jag skall gå och lägga mig nu. Vi satt uppe och pratade jättelänge ikväll och det var verkligen längesen nu som vi träffades utanför dansen och bara pratade om allt och ingenting. Började prata om vilken musik man lyssnade på när man var yngre och fick minnen från alla pojkband, backstreet boys, westlife, Hanson. Haha! Såå bra musik. :)

Sen kom vi ihåg en speciell musikvideo som alltid gick på tv när vi var mindre men vi kan inte komma ihåg vad det är för låt eller artister. Musikvideon är iallafall tre tjejer, tror dem är systrar och tror att en av dem är Brandy, som har tunna flätor i hela håret och hängselbyxor. I videon hoppar dem i sängarna och sjunger och deras mamma kommer in och säger till dem att vara tysta. Både jag och Julia kommer ihåg den här musikvideon jätteväl men vi kan inte komma på hur låten går eller vad den heter. Någon som vet vilken det är?

För att du har betalat din tv-avgift...

Haha! Har fått tv-avgifts reklam låten på hjärnan. I vintras när vi var i fjällen fick vi bara in ettan på tv och då gick den här reklamen hela tiden så det var typ den enda låten man lyssnade på då. Haha! Sen dess har jag inte hört den men sen satt jag idag och bläddrade runt lite bland kanalerna och vad hör jag, "tack för alla bidrag från öst till väst, norr till söder, tack för att du betalar din tv-avgift!" Haha, älskar den!


Cosmo

Mamma har varit ute och flugit och kom hem igår och hade köpt lite tidningar till mig på flygplatsen. Älskar att läsa utländska tidningar för dem räcker mycket längre än svenska tidningar eftersom det tar lite längre tid att läsa på engelska :)



Imorgon blir det shopping och jag känner mig lite sugen på ett par nya heels. Lutar åt ett par från Din sko som jag har velat ha ett tag nu.

Sex and the city 2

Har sett flera bilder från nästa film av sex and the city och en av dem bilder som synts mest är den på Carrie i en åttiotalsklädsel. Nu avslöjar stylisten till filmen att anledningen till denna klädsel är att man kommer få följa med tillbaka i tiden till när vännerna träffades.



Älskar hattväskorna! Så snygga!


Glad!

Ibland blir man bara så glad. Var ute och gick med hunden och funderade på allt som jag behöver och vill köpa just nu men hur tom plånboken är, när jag kommer hem så ser jag en lönelapp i brevlådan. Öppnade den och läste att det var lön från mitt sommarjobb som jag slutade på för över två månader sedan. Förstod att det var något som var fel och tänkte att jag får väl ringa och säga det till dem och så får de ta tillbaka lönen. Men när pappa läste brevet och hjälpte mig att tyda det föklarade han att det var semesterersättningen som kom nu som jag har jobbat in under sommaren. Hurra! Pengarna är mina! Shopping! Haha!

Tyra

Min hund är världens goaste. Vid klockan åtta imorse vaknade jag av att någon stod och krafsade lite försiktigt på mitt täcke. Öppnade ögonen och där stod min lilla bebis och tittade på mig med dem där ögonen som man inte kan säga nej till. Vi tog sovmorgon och när jag vaknade vid halv elva och skulle gå upp kröp hon bara närmare och skulle gosa och lade sig i mitt ansikte. När jag väl tagit mig upp ur sängen satte hon sig på min kudde och bara tittade på mig. Åh, jag kommer sakna min lilla hund så mycket när jag åker till Sälen. Tur att hon kommer och hälsar på!



Tyra, några månader gammal


Övertrött

Vilken dag! Har vikarierat i en sjätteklass idag och dem var som tonåringar alltid är, jättetrevliga. (ironisk) men jag överlevde dagen i alla fall och sen var det bara att byta om lite snabbt och slänga i sig en bit chokladkaka och åka ner till dansen. Dansen gick väl okej, kände mig inte så förberedd som jag brukar göra men nästa vecka är det uppehåll eftersom barnen har höstlov så då får jag lite tid till att planera danslektionerna. Gick även på ett styrkepass efter dansen så nu är jag helt slut. Twilight skivan hade kommit med posten idag! Har börjat lyssna lite och det låter super!

Tisdag

Varför letar man kläder på Nelly när man vet att man inte har råd att köpa någonting. Det är som att åka på en shoppingrunda utan plånbok. Vad är meningen med det liksom? Här är några av dem kläder och skor som jag vill ha just nu, kanske någonting kan beställas hem när lönen kommer :)


I´m up

Klockan är halv åtta och jag är uppe. Det var längesen! Dem ringde från en skola och frågade om jag kunde komma och jobba så det var ju bra. Men börjar inte förrän tio så kan ta det lugnt ett litet tag till.

Börjar känna mig så taggad inför Sälen och nu börjar det kännas på riktigt. Var på så bra humör igår så jag åkte ner och tränade, helt själv. Något som jag i vanliga fall brukar tycka är tråkigt men igår gick det rätt bra. Har ganska rejäl träningsvärk idag, men det är så det ska vara.

Studentbalen

Sitter och tittar på bilder från studentbalen och gud vad jag saknar den tiden, den sista tiden i trean. Jag saknar alla underbara människor som man träffade varje dag och den sista månaden var verkligen rolig med allt spex i skolan och balen och såklart studenten!

 

Jag och Julia!



Min studentbalklänning som mormor sydde, visst är den fin? :)


Packlista

Känner att jag måste börja skriva packlista till Sälen och den kommer nog bli lååång... Man flyttar ju och är borta i ungefär fem månader så hela garderoben måste få följa med! Haha, nä men mycket saker kommer man ha med sig. Bara två månader kvar nu!

Jimmy Choo for H&M

Bläddrade i ELLE idag och såg för första gången reklamkampanjen för Jimmy Choo for H&M. Jag hade hört talas om att dem skulle göra någonting men det här var första gången som jag såg bilderna på skorna och väskorna. Dem flesta skorna kostar runt 1000 kronor vilket inte är dyrt för att vara ett par Jimmy Choo. Hittade två favoriter!

 

Lugna favoriter

Kom precis hem från hästarna. Solen sken och det kändes nästan som en vårdag. Mysigt!

Läste i en blogg om en person som inte kan lyssna på lugna låtar för att alla är så sorgliga. Jag är precis likadan! Det spelar ingen roll vad låten handlar om, det kommer alltid en liten tår när man lyssnar på en lugn låt. Och värre blir det om det är någon dag som man känner sig lite nere. Det får bli förbud på lugna låtar i Sälen, särskilt eftersom man säkert kommer ha lite hemlängtan också. Tur att bästaste Julia också skall vara med där hela vintern. Längtar så sjukt mycket!!

 

Älskar verkligen den här låten och filmen är såå bra!


Ny mobil!

Har köpt en ny mobil och den är roosa!! Såklart! Den är jättefin och har hört att den skall vara bra. Så jag är supernöjd! :)


Alexander Mcqueen spring collection 2010

Jäklar vilka skor!! Älskar högklackade skor och skorna i Alexander Mcqueens kollektion är minst sagt udda. Men man kan ju inte annat än älska dem, även fast jag tror att det är väldigt få personer som kan gå i dem. Undrar hur många modeller som trillade på runway?


Hur mycket kan en människa böja foten egentligen?


New moon

Läste att soundtracket till New moon släpps idag istället för den 20 oktober! Så nu har jag beställt skivan och jag hoppas att den ligger i brevlådan efter helgen.



När jag hör din röst


Bloggtrafik.nu

Fick ringa och sjukanmäla mig från jobbet idag, mådde så himla dåligt när jag vaknade upp imorse. Inte kul att behöva göra det när man behöver varenda krona som kan tjänas in men samtidigt kan man inte jobba när hela huvudet snurrar och gör ont.

Tänkte bara berätta att jag gick med i bloggtrafik.nu igår där man kan samla poäng och få besökare och det fungerade verkligen! Imorse när jag gick in på min blogg och kollade statistiken hade jag haft sju besökare! Wiho! Haha, kanske inte låter så mycket men jag brukar ha ungefär... 1. haha, mig själv :)

Ring the alarm

Det var kanonkul (Fyra av fem toasters, haha) igår på dansen. Julia hade börjat på en ny dans till Beyoncés Ring the alarm så det var roligt med lite omväxling från min koreografi till Beat it som vi har jobbat på i fem veckor nu. Man kan ju som sagt aldrig tröttna på Michael Jackson men ibland är det roligt att göra något nytt! :)

En dag med klass 2...

Det kan verkligen tära på självförtoendet att vikariera en hel dag med en skolklass. Det kan komma ord från barnen som många gånger inte alltid är så trevliga. Jag vill inte låta som någon gammal tant som säger att "på min tid var allt mycket bättre och bla, bla" men jag tror verkligen inte att man kunde alla dem här orden och svordomarna när jag var i åttaårsåldern. Barn idag växer upp alldeles för fort. 

Hade världens huvudvärk när jag kom hem så det blev ingen ridlektion idag. Tråkigt! Men hade fått ett brev från Sälen idag så det muntrade upp och jag kände mig mycket bättre. Fick ett erbjudande om att köpa vinterkängor till säsongen så nu skall jag bara leta upp dem i en affär och hitta rätt storlek så jag kan beställa dem. Sen är jag redo för vintern! Eller då är en del på att göra-listan avklarad... :)


Paket från H&M!

Wii! Had fått ett paket från H&M idag på posten utan att jag hade beställt något. Sånt är roligt! Det visade sig att mamma hade beställt en tröja och en väst till mig utan att jag visste det. :) Tack så mycket!



MJ!

Ååh! Hittade Michael Jacksons singel This is it som släpps idag. Så underbar, får rysningar! Det fanns ingen bättre och kommer aldrig finnas någon bättre än Michael Jackson! One and only.




This is it


Helg

Ursäkta dålig uppdatering under helgen men det har inte hänt något speciellt och därför inte direkt funnits någonting att skriva om. Igår var jag däremot på bio och lite shopping på det. Såg den nya filmen Äntligen midsommar med mamma. Den var väl helt okej, inte den bästa man sett kanske men man fick sig ett skratt några gånger.



Blev även lite shopping också, köpte ett jättesött hårband med rosett från Gina, nytt smink och annat smått.


...

Nyss hemkommen från jobbet och åker iväg till hästarna nu. Har inte så mycket att skriva, känner mig rätt tom i huvudet just nu, lägger upp en låt istället. :)


Så glad!

Åh, jag tror att den här veckan är MIN vecka! Började veckan på ett dagis där barnen kastade grus på mig men tog mig tillbaka dagen efter och den dagen blev bättre. Dansen igår gick superbra och ridlektionen idag var en av de bästa på länge. Allt känns toppen just nu och helgen skall jag spendera i stallet och lite shopping är även inplanerat. Hoppas på en toppenhelg alltså!

Nightmares

Måste bara berätta om mina mardrömmar jag hade inatt. Den första handlade om att jag och min familj skulle fly från någonting och jag var tvungen att lämna min lilla hund hemma. Den andra drömmen handlade om att en av mina bästa vänner tappade allt sitt hår och det var bara kaos i båda drömmarna. Vaknade upp med en stark obehagskänsla imorse och det kändes som att jag hade gråtit i sömnen.

Ägnade mig åt amatörmässig drömtydning sen när jag vaknat till och jag tror jag kom fram till en ganska realistisk förklaring till mina mardrömmar. Båda handlade om att bli av med något och jag tror att jag börjar få lite separationsångest för att lämna mina familj och vänner här hemma för att snart åka till Sälen. Hur skall jag klara mig utan mina underbara vänner här hemma? Självklart kommer man få många nya vänner och dem andra kan ju komma och hälsa på men det blir ändå inte samma sak. Men mitt största problem, min hund! Jag kommer längta ihjäl mig efter henne, tur att jag har en så snäll familj som vill ta hand om henne medan jag är borta. 
 



Min lilla bebis :)


Städning på gång

Nu drar jag iväg ner till danssalen för en timmes städning. Det borde gå fort med lite bra musik i högtalarna. Har på mig min nya kornblå klänning från en tidigare beställning från Nelly. Fotar när jag kommer ner till Träningshus1 så kan jag visa den när jag kommer hem.

See ya!

Nelly.com

Fick ett mail från Nelly att man får 100 kronor rabatt om man beställer något därifrån idag eller imorgon. Om man beställer mellan klockan 18 till 22 imorgon fick man även en goodiebag. :) Då verkar det ju dumt att inte beställa något, men vad skall man välja? Jag vill ha allt!

Showdans!

Jäklar, vad kul det var idag på dansen! Allt flöt på superbra och uppvärmningen satt. Äntligen! Förstår inte varför det alltid skall vara ett sånt problem med uppvärmningar. Koreografierna till danserna får jag hur mycket idéer som helst till men uppvärmningarna blir nästan alltid likadana vilket inte är så väldans roligt.

 

Dansen gick hur som helst jättebra och tjejerna var hur duktiga som helst. Fick många nya idéer när jag såg dem dansa. Det senaste tillskottet till koreografin skall vara att de sitter i trappan på uppvisningen när publiken kommer in och sen skall de dansa ner till scenen. Har redan en massa idéer till den nya ”trappdansen”.

Fick veta idag att uppvisningen är flyttad en vecka framåt så jag hoppas verkligen att vi fortfarande är hemma då, skulle vara så tråkigt att missa uppvisningen. Kom även på att jag och Julia har städvecka den här veckan på Träningshus1 där vi jobbar med dansen. Men jag tyckte ändå att det såg någorlunda rent ut när jag kom dit och fick senare reda på att vi nu äntligen har fått städhjälp! Så det blir bara en snabbstädning imorgon.

Orkade mig till styrkan efter dansen men det var verkligen tungt vissa gånger. Känner att jag inte har någon kraft kvar alls i kroppen så jag kan somna med gott samvete nu.

God natt!



Vår älskade danssal







Skynda, skynda

Fick sluta tidigare från jobbet så nu är jag hemma igen. Skall slänga i mig nåt att äta och sen bär det av till dansen. Har faktiskt lyckats knåpa ihop en uppvärmning till idag och gjort klart båda danserna, får se om det fungerar när man väl står där. Känner lite för att gå på styrkepasset efter dansen också, men det visar sig. Jag kanske är för trött. :)

Jag är en pensionär

Jag fick ett sms från Anna där hon skrev att hennes syster också tycker om marabou med frukt och mandel. Haha! Det är min favorit och alla säger att det är tantgodis. Jag tror jag började äta den för att jag inbillade mig att den var lite nyttigare och jag tror fortfarande lite på den teorin. Russinen och nötterna tar ju upp plats där det skulle ha varit choklad om det var ren mjölkchoklad. Haha, värdelöst vetande men ganska roligt ändå. När jag ändå avslöjar mina godisvanor kan jag ju passa på att berätta att jag även tycker om marmeladkulor. Kan det bli mer pensionärsvarning på mitt favoritgodis? Får bli skärpning på det här!


Stallet

Nu skall jag ut i kylan igen och åka ut till stallet. Är hästvakt i fem veckor. Supermysigt! Bloggar mer sen när jag kommer hem.

Måste bara lägga upp den absolut bästa låten från twilightfilmen, har haft den på hjärnan hela dagen och den är så underbart bra! Har hört att soundtrackskivan till New moon kommer ut den 20 oktober. Gissa vem som kommer ha den i brevlådan då? :)



I will wrap you in my arms and you´ll know you´re safe
Let me sign


Måndag kväll

Det blev ingen dans ikväll, jag åkte och storhandlade med mamma istället. Haha, vad bra jag är på att planera mitt liv. Dagis istället för shopping, mathandling istället för dans. Men hur kul blir livet om man skall planera allt, inget roligt alls. Nu skall jag kolla på svenska hollywoodfruar och sen krypa ner i sängen och sova så jag är pigg inför en ny jobbdag imorgon.

Helt slut

Det blev inget stan idag, det blev dagis istället. Dem ringde imorse från en förskola och frågade om jag kunde komma och jobba och det ville jag såklart. Även fast shopping är roligare så är jobb bättre ekonomiskt. Vuxet tänkande! Det konstiga var att dem ringde från en förskola som inte hör till det området där jag är uppskriven som vikarie, så jag vet inte riktigt hur dem hittade mig. Men jobb som jobb. Fick jobbtid imorgon också.

Nu blir det förhoppningsvis lite dans och sen en dusch för att få bort all sandlådesand ur håret :P

Hörs senare ikväll!

Design

Vad stolt jag blir! Inte nog med att jag lyckades fixa en egen bild i bakgrunden av bloggen. Nu fick jag dit tre små bilder som header också! Som värsta datageniet, haha! Man kan ju drömma, det tog lite tid och det är inte direkt supersnyggt än, men det kan bli. Och alla bilder är från Sälen såklart! Bara för att peppa så mycket som möjligt.


Söndag

Så var ännu en söndag slut. Har haft släktbesök hela dan och sitter och läser lite bloggar nu medan hunden ligger helt trött och utslagen bredvid mig. Ett bra avslut på en härlig söndag! Hittade en massa gamla dansskivor som vi hade när vi började dansa i skolan för flera år sedan. Roligt att återupptäcka lite musik. :) Får plocka ut det bästa och ta med till dansen på onsdag där jag jobbar som danslärare för tonårsgruppen i showdans.

Imorgon blir det fika i stan med mormor och kanske lite shopping också. Måste börja beta av listan med saker som skall inhandlas innan det bär iväg till Sälen.

...

Så blev det dags att sparka igång bloggen igen, eller starta en ny rättare sagt. En ny blogg med ny design eftersom hela mitt liv snart tar en ny vändning. Min dröm har blivit uppfylld och i december går ett mindre flyttlass upp till Sälen för en säsongs arbete där. Det skall bli såå roligt! Längtar så hemskt mycket men det är lite saker som skall ordnas först. I bloggen kan ni följa mina förberedelser och såklart även mitt liv uppe i snödrivorna!  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0