Martin Stenmarck

Jag och Julia lyssnar på Martin Stenmarck på spotify och förundras över hur vi fortfarande kan alla låtarna trots att det var ett tag sen vi lyssnade på honom. Så underbara texter som man bara kan lyssna på och må bra av!

 

Septemberland, min abslouta favoritlåt just nu!

Tidigt morgonljus om du kunde tala nu
Ännu en lång natt i Septemberland
Stora skogars famn
Öppna landskaps land
Välkommen hem, till Septemberland
till septemberland
tillseptemberland


A good night

Sjukt rolig kväll igår med vännerna på HC! Vi dansade och dansade och missade tjugo i ett bussen hem, trots att vi alla skulle jobba idag och borde ha tagit den bussen. Men, men, var hemma klockan två och fick i alla fall drygt 4 timmars sömn. Nu skall jag iväg och jobba på 303:an. Får se om min jobbarkompis har tagit sig upp idag eller om han var ännu tröttare än mig. Hörs senare!



Haha! Älskar dem! Måste hitta nånstans och beställa hem såna här i massor.


Googles

Lite snabb uppdatering innan utgång på HC! Det är ju personaltorsdag! Jag och julia hittade ett par nördglasögon i vårt rum, vet inte var dem kommer ifrån, måste vara Johan eller Jesper som smygit in dem där :) Roligt man kan ha!








Blåsigt värre...

Det har blåst helt sjukt mycket idag! Det blåste 24 meter i sekunden uppe på toppen så vår lift har stått stilla hela dagen. I början kändes det rätt skönt men dagen har varit ganska seg när det knappt har funnits något att göra. Vi fick vara fyra stycken på sydpolen, en knapplift, där man i vanliga fall bara är en.

Måste berätta en rolig sak också. Kollade igenom min mail när jag kom hem och såg att jag fått reklammail från skistar. Vet inte varför jag får såna, måste ha skrivit min mailadress någon gång när vi var här på semester förut. Det här mailet handlade om att det just nu fanns väldigt billiga boenden. Hallå! Jag bor redan här! Haha!

Lycka

Jag är så otroligt lycklig och tacksam för att jag är här i Sälen. Det känns verkligen som att man behövde ett sånt här avbrott och jag har växt så mycket i mig själv. Stärkt mitt självförtoende och lärt känna så många underbara människor.

Ibland när man får öppna uppe på bergstation så kan man se solen gå upp på andra sidan berget och snön bara gnistrar över hela fjället. Kan man känna annat än lycka just då? Världens bästa arbete! Eller som idag när man får tillbringa hela sin lediga dag med superkompisar i backen?

Innan jag åkte hit trodde jag att det svåraste skulle vara hemlängtan. Självklart saknar jag familj och vänner hemma men man har så roligt hela tiden så man hinner knappt ha någon hemlängtan. Ångrar verkligen inte detta äventyr för en sekund och det är något som jag kommer att minnas hela livet!

Underbar dag!

Åh vilken underbar dag jag har haft idag! Var ute i backen vid halv tolv och mötte upp Filip från 303:an och hans roomie Viktor. Åkte lite i backen och tog oss senare bort till 303:an för att äta tacobuffé. Vid ett kom Linnea och My och åkte med oss. När vi var lite trötta i benen åkte vi mot Värdshuset för after ski och efter det blev det några åk på kvällsåket. Riktigt mysig och underbar dag med roliga människor här i Lindvallen!

Fredag

Igår var det riktigt roligt på HC. Många liftare där och inte så mycket turister. :) Tog dock tidiga bussen hem eftersom jag skulle jobba idag men dagen gick ganska fort och inga större krångel. Imorgon är sista arbetsdagen innan tre dagars ledigt och imorgon är det även kvaltävling inför ungdoms-sm i en av våra backar så då händer det lite nytt. Idag hade vi besöksrekord på 303:an! 5480 personer åkte hos oss idag! Skoj!

Det är ganska svårt att hålla reda på dagarna här uppe. Helg är inte helg som det är hemma. Liftarna går oftast ut torsdagar och söndagar då det är P-söndag på HC. När man jobbar kommer gästerna ofta fram och undrar var det är kvällsåkning någonstans. Då får man fundera jättelänge på vad det är för dag. Oftast kommer man inte på det och får först fråga gästerna vad det egentligen är för dag idag. Det är lätt att man blir lite förvirrad på dagarna när man jobbar olika dagar och olika många dagar varje vecka! Men hur kul är det egentligen när varje vecka ser exakt likadan ut?


Sälenmusik

Ingen bra dag på jobbet idag. Det kändes som att ingenting gick som det skulle för mig men det som är så bra är att det är ingen som klandrar en om man gör fel. Man stannar kvar allihopa tio minuter extra och hjälps åt med problemet. Får skaka av mig det här nu och ladda inför en ny jobbdag imorgon. Peppar mig själv med äkta Sälenmusik! Har verkligen fått en helt annan musikstil här. Igår satt vi och lyssnade på gammal dansmusik och det var verkligen länge sen man lyssnade på det! Men just nu är jag helt inne i Sälenmusiken! Tänkte visa lite vad som spelas flitigt när man kommer hem efter jobbet och på förfesterna. :)




"Highway man" Hoffmaestro



"Don't stop believing" Journey
Den här låten vaknade jag till mitt i natten förut och blev livrädd för jag trodde att det var någon som satt i vårat vardagsrum och spelade. Men det var bara grannarna. Det är så sjukt lyhört här så man kan knappt avgöra om det är här det spelas musik eller i någon av stugorna bredvid. Men det är lite så det skall vara tycker jag. Det hör till! Och sen behöver man inte fixa egen musik på kvällarna, det gör grannarna!




"Young dad" Hoffmaestro
Vår roomies favorit! Älskar den här låten! Man kan inte bli annat än lycklig. :)


"Sexy bitch" David Guetta, Akon
Såklart att den här låten spelas här med!

Pussar från ett snöigt Sälen!


Mitt underbara hem i vinterdrömmen

Nu skall jag verkligen skärpa mig och ha med kameran överallt. Har sprungit runt i stugan idag och fotat lite så här får ni se hur jag bor i gamla personal i Lindvallen!



Mitt och Julias rum, det ser lite stökigt ut men det är mycket mer hemtrevligt där nu när jag har fått upp lite kort och annat på väggen ovanför min säng.



Bokhyllan som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Den ser lite roligare ut nu, har fyllt den med lite spel, min hjälm och en julgran. Vi har inte plockat undan julen än här hemma men det kanske är dags snart. :P



Hallen. Om man tittar noga kan man se soppåsen på golvet. Det brukar ta ett tag innan dem blir slängda. Först flyttas den ut ur sopskåpet, sen ut ur köket och till sist ställs den ut i hallen. Sopcontainern är ungefär 25 meter ifrån vår stuga och man går förbi den när man går till jobbet, ica, backen osv. Men det är ändå väldigt jobbigt att slänga soporna! Dem har blivit som en fin liten inredningsdetalj i vår stuga.



Vardagsrummet och den obligatoriska godispåsen. Hälften av glödlamporna funkar i taklampan. Så har det varit sen vi kom hit men ingen av oss har orkat gå till förrådet och hämta nya lampor. Men vad gör det?

 

Jespers och Johans rum som just nu är stängda eftersom dem är i Italien på skidlärarutbildning i tre veckor till. Vadå avundsjuk? Jag? Nej absolut inte. Men längtar tills dem kommer tillbaka och det blir lite liv här i stugan igen. :)



Badrummet med egen tvättmaskin, torkskåp och annat som är bra att ha, till exempel en näsa i duschen.



Close up på den berömda tvålnäsan i duschen.
 


Köket. Här har det lagats många gourmetmiddagar. Och snabbmakaroner...

Så ser det alltså ut här i vår stuga!

Underbar morgon

Kan man tvivla när man vaknar upp och tittar ut genom fönstret och får se den hen här bilden framför sig.

 

Typ världens mysigaste vinterlandskap! (Dock lite mulet idag, men ändå! :)

Det här är gamla personal, eller bullerbyn, där vi bor och även de flesta andra i liften och skidskolan.


En dag på jobbet

Tänkte som sagt att jag skulle berätta om en hur en vanlig dag på jobbet kan se ut. Varning för ett ganska tråkigt inlägg, men någon kanske är intresserad. :)

Jag jobbar i en stolslift och börjar klockan åtta varje morgon. När man kommer till jobbet skall man först upp på taket och klättra och slå på alla däck och hjul och se så att det är tillräckligt med luft i dem och så att de snurrar. Sen skall man skotta kring skipass-läsarna, ställa fram staket och bygga köfållor. När det är klart är det dags att köra ut stolarna ur garaget till vajern vilket är ett tungt och väldigt stressigt jobb. Varje stol väger ungefär 300 kilo och så skall man putta alla stolar på en skena ut till ett band som tar dem den sista biten till vajern. Det gäller att dem kommer rätt på det bandet så att det inte blir för kort eller för långt avstånd mellan stolarna. Lite svårt att förklara men ni förstår kanske någorlunda. :)

Sen under dagen är det mest en massa småsaker som skall fixas. Skotta vid läsarna och på- och avstigningen. Stå ute och prata med gästerna och liknande. Under dagen byter man pass så man sitter på toppen, nere på dalstationen, ute på dalstationen och på en knapplift som vi också har ansvaret för. När man skall stänga gör man om allting fast tvärtom och kör in alla stolar igen.

Vi har även ansvar för en ankarlift och där är det lite andra saker som skall göras. När man kommer dit på morgonen skall man skotta och bygga fållor men man skall även flytta ett visst antal liftar på vajern. Anledningen är att de inte skall nöta på samma ställe så då flyttar man dem en bit framåt på vajern. 

Och om liften går sönder så är det bara att försöka laga det. Stolsliften stannar ganska många gånger om dagen och då är det bara att klättra upp och rätta till felet.

Ungefär så kan en dag på mitt jobb se ut. Jag lär mig någonting nytt varje dag men framförallt lär jag mig så otroligt mycket om mig själv och utvecklas i mig själv. Ångrar inte för en sekund min resa och mitt äventyr här i Sälen!

Förvånad liftpersonal

Riktigt rolig dag på jobbet idag. Idag var det sjätte jobbdagen och nu skall jag vara ledig i tre dagar. Blev så förvånad när Magnus kom till liften idag och det tog ett tag innan jag verkligen fattade att det var han. Tänkte att vad är det för en galning som kommer och hoppar på mig men det kändes så bra att träffa någon man känner hemifrån.

Igår fick jag den efterlängtade påsen med mellandagsreashoppingen som mamma fyndat till mig! Blev så glad! Tusen tack!

Ikväll blir det HC och imorgon blir det snowboardåkning i här i backarna i Lindvallen.

På fredag kommer Anna hit och bor med mig i flera dagar. Det kommer bli så sjukt kul!!

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg imorgon om hur en vanlig dag på jobbet ser ut här, så nu har ni något att se fram emot här på bloggen.

Saknar alla därhemma! Pussar!

So you think you can dance

Jag längtar så galet mycket efter dansen just nu när jag kollar på So you think you can dance. När jag jobbade häromdagen så var det helt tomt på folk i liften så jag stod och tänkte lite på ett steg som vi gjorde i någon gammal koreografi och fick lite panik för jag hade glömt bort hur man gjorde steget! Men efter lite dans i liften så kom dansminnet tillbaka! :) Får köra någon koreografi på HC på torsdag så jag får in danskänslan igen. :)

Good night!

Kvällen igår var så sjuukt rolig! Började kvällen på Gustav grill och bar med 303:orna. Sen gick vi vidare hem till oss för förfest och sen fortsatte förfesten på HC-bussen.

Lazee var verkligen jättebra och när han körde sin "Rock away" blev alla helt galna. Fick en och annan armbåge i huvudet men det får det väl vara värt. :)

Nu skall jag nog ut i backen en stund, för idag är det sol! Sen får vi se vad som händer.

Lazee på HC

Såg nyss att Lazee är på HC imorrn, och vi skall dit!! Är så taggad! :)


6 januari

Lika kallt här i Sälen idag, sjukt att det enda man pratar om är vädret! Vi står som små pensionärer i liften och pratar "jaa, undrar vad det skall bli för väder imorgon då, vi får väl hoppas på lite sol"! Haha! Men det är roligt! Alla turisterna tycker så synd om oss som står ute och jobbar och säger att vi borde få medalj som klarar av att stå i den kylan, men jag tycker ändå inte inte att man fryser så mycket som jag trodde att man skulle göra.

Igår var det en åkare som glömde sin kamera och videokamera i i liften och han blev så glad att vi hade hittat dem så när han kom och hämtade dem imorse hade han med sig hembakta bullar till oss. Det var mycket uppskattat!

En jobbdag kvar sen blir det 303 fest och två dagars ledighet!

Kom nyss på att idag var det exakt en månad sedan min första jobbdag här i Sälen. Tiden går så sjukt fort! Hade en väldig hemlängtan i början men nu är allt så roligt och jag vill verkligen inte att det skall ta slut! Har träffat så mycket nya och roliga människor och jag tror det kommer bli tomt när man kommer hem. Men än så länge är det långt kvar tills dess! Nu skall jag bara ha roligt och njuta av tiden här i Sälen!

Nu skall jag gå och kolla på Vinterkrysset som spelas in på Högfjällshotellet här i Sälen. Martin Stenmarck är med och jag hoppas, hoppas att han kanske skall åka lite skidor imorgon och kanske kommer förbi våran lift! Man kan ju alltid drömma! :)


5 januari

-20 grader idag och kallare ska det bli! Men vi klagar inte, man börjar bli härdad och sen kommer tio minus inte vara någonting.

Jobbade i 303:an idag igen, inte lika mycket folk idag, men det var kul ändå. Vi har en whiteboardtavla vid ingången till liften där man kan skriva lite roliga saker eller önska åkarna en bra dag. Idag skrev vi "ha en trevlig dag och glöm inte att vinka till Filip på toppen!" Sen bytte vi namn när man bytte person. Filip öppnade på toppen och visste inte om att vi skrivit detta så han såg helt förvånad ut sen när han kom ner och fattade inte vad det var med alla turister som var helt överdrivet trevliga och glada!


Kanonkul dag!

Är så otroligt trött just nu och vill bara gå och lägga mig. Igårkväll var det HC där Petter och Ison och Fille uppträdde. Åkte hem vid ett och sen var det upp och jobba imorse på 303:an. Idag var första dagen som det var riktigt roligt där! Det var mycket folk, både i stolsliften och knappliften.

Sen när jag kom hem var det personalåk i Gustavbacken med Emma och Kristoffer. Skulle lära Kristoffer att åka snowboard för första gången men skishopen hade stängt så vi kunde inte hyra. Får ta igen det på fredag när vi är lediga.

Känns som att det här kommer bli en bra vecka. På torsdag har vi 303:an fest då alla i min lift skall ut och äta och sen blir det HC.

Idag åkte även vår andra roomie Jesper hem för att åka på skidlärarutbildning i Italien, kul för honom, mindre roligt för oss som blir helt ensamma i vår stora stuga en månad. På tal om vår stuga så måste jag ta tag i det och börja inreda lite. Just nu är den så opersonlig med vita väggar och en ranglig, ful bokhylla i vardagsrummet. Det roliga i stugan just nu är tvålnäsan i duschen som Jesper och Johan satt upp, kinderäggsfigurssamlingen i fönstret och min Twilightkalender på väggen i mitt rum! :) Mer sånt behövs så imorgon får det bli lite pynt och pysselstund!



Den snygga bokhyllan!



Vår garderob, kan man gissa vilken sida som är min? :)

Hörs imorgon!

2 januari

-18 här i Sälen idag... Det var kallt att jobba och inte alls många som åkte. Nere på knappliften Sydpolen hade jag pingvinerna som enda sällskap. Men imorgon skall jag jobba på Falken och Orren som ligger precis vid Gustavbacken och där händer det lite mer, så det blir roligt!

Håller på att koka ris nu, får se hur det går. För två veckor sedan lärde jag mig att koka potatis och nu ris, matlagningen går framåt! Men jag är faktiskt inte den enda som är helt värdelös i köket, jag tror vi är ganska många som lever på färdigmat.

Kom på att jag inte har visat några bilder på hur vi bor här i gamla personal, hittade några av Julias bilder på datorn så här får ni dem!


Mitt och Julias rum, min sida är faktiskt städad nu. :)











































Hallen.

Nu krånglar mitt internet med bilderna men får försöka visa fler imorgon.

Ikväll tror jag det blir HC så skall kasta mig in i duschen så fort den blir ledig och riset kokat klart!

Saknar er därhemma! Bara att ringa när ni vill!

Kramar

 


Tillbaka

Dags att börja skriva igen efter ett juluppehåll! Julen har varit supermysig med familjen i husvagnen i Tandådalen. Mycket god mat och fina julklappar! Hann även bli en hel del åkning i backen och en rejäl vurpa. Familjen åkte hem igår och här i Sälen började nyårsfirandet. Jag firade nyår hos en kompis med trerättersmiddag och sen stugfest för att sedan gå till backen vid tolvslaget och titta på fackeltåg och raketer. Det blev en super nyårsafton! Men idag är jag trött... Imorgon skall jag bort till 303:an och jobba och sen blir det utgång på kvällen.

Har märkt att min blogg ser lite tråkig ut, skall försöka börja ta lite mer bilder!

Hörs imorgon!

RSS 2.0